De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ex-wethouder Ten Heuw uit Hengelo kandidaat Tweede Kamer

Ex-wethouder Ten Heuw uit Hengelo kandidaat Tweede Kamer

HENGELO – Namens  de SP in Hengelo mikt voormalig wethouder Ten Heuw op een zetel in de Tweede Kamer der Staten Generaal. Een direct verkiesbare heeft ze niet, want ze staat op nummer 41, de SP heeft nu negen zetels in het vaderlandse parlement en staat ook nog eens op verlies.

De politica heeft een lange carrière in de Hengelose politiek achter de rug; van 1998 tot 2010 was ze raadslid voor de SP en heeft daarna heeft ze tot 2022 zitting gehad in het Hengelose college van burgemeester en wethouders. Zij had onder meer financiën en het armoedebeleid in haar portefeuille.

Ten Heuw kreeg veel bijval voor de manier hoe zij de gemeentefinanciën op orde hield en werd geroemd om de manier hoe zij tegelijkertijd het armoedebeleid vormgaf, al ook klonk er ook kritiek dat zij ‘overheersend’ kon zijn naar anderen.  Ten Heuw was twaalf jaar wethouder in de metaalstad, maar moest bij de gemeenteraadsverkiezingen plaatsmaken doordat de SP uit het college  verdween. Ze werkt nu als adviseur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Deel dit nieuws!