De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begraven in natuur weldra mogelijk op Christinalust in Enschede

Begraven in natuur weldra mogelijk op Christinalust in Enschede

ENSCHEDE - Natuurbegraven Nederland ontwikkelt, beheert en behoudt al ruim tien jaar natuurgebieden. Er is in dat de afgelopen maanden gewerkt aan natuurontwikkeling op de natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust bij Enschede. Sinds kort is het hier mogelijk een laatste rustplaats in de natuur vast te leggen, die voor eeuwig blijft bestaan. Medio volgende maand (over twee weken) is er een ceremonie vanwege de officiele opening van de natuurbegraafplaats waarvoor burgemeester Bleker naar het gebied komt.

Tijdens de officiële opening staat Natuurbegraven Nederland stil bij de ontwikkelingen en de mogelijkheid tot begraven in de natuur. Het informatiecentrum en ceremoniegebouw zijn duurzaam en circulair gebouwd, in het voormalige Koetsehoes is een kleine fototentoonstelling ingericht en in de natuur krijgen nieuwe planten en dieren een thuis.

Landgoed Christinalust ligt in een groen gebied tussen Hengelo en Enschede.; een  die al eeuwenlang binnen de families Van Heek en Jordaan wordt doorgegeven, van generatie op generatie. De natuur krijgt er opnieuw vorm; terug naar hoe ze vroeger was, én meer. Het eerste gedeelte van het landgoed is voor het eerst in zijn geschiedenis grotendeels openbaar toegankelijk.

Deel dit nieuws!