De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bijleveld terug in de regio, nu als topvrouw van Twente Board

Bijleveld terug in de regio, nu als topvrouw van Twente Board

ENSCHEDE/GOOR- Ank Bijleveld bekleedde gedurende de eerste decennia van deze eeuw zo ongeveer alle politiek-bestuurlijke functies, van burgemeester tot minister, maar nu gaat ze Twente Board aanvoeren. Het maakt de carrièrecirkel rond. Bijleveld kwam in de jaren tachtig vanuit IJsselmuiden naar Enschede om aan de Universiteit Twente bestuurskunde te studeren en ze combineerde dat al vlot met het lidmaatschap van de Enschedese gemeenteraad voor het CDA.

Bijleveld, toen nog Schouten geheten, bleek van meet af aan ambitieus en de vraag was niet óf ze het hoger op zou zoeken, maar wanneer. Dat bleek in 1989 te zijn, want toen veroverde ze een zetel in de Tweede Kamer wist te veroveren, maar dat bleek omweggetje te zijn, want de volgende springplank was in 2001 het burgemeesterschap van de toen net gevormde gemeente Hof van Twente, het product van de fusie van Goor, Markelo, Stad-Delden, Ambt-Delden en Diepenheim.

En weer ging het een stapje hoger, want Bijleveld werd commissaris des konings van de provincie Overijssel, waar ze de wind er stevig onder had. Het wachten was vervolgens op een kussentje in Vak K, het 'verblijf' van de regering. De vraag was alleen van welk departement. Het werd Defensie en dát brak haar op, want ze moest aftreden wegens mist en nevel ter zake verantwoordelijkheid en informatieplicht. Ze werd waarnemend burgemeester van (de Floriade) in Almere.


Ondertussen is ze weer thuis in Goor. in haar eigen biotoop, Heeckeren, maar een ook klus wacht,. Bijleveld heeft weer een baan, want ze wordt voorzitter van de Twente Board, een gezelschap van politici, onderwijzers en ondernemers , dat het sociaaleconomisch klimaat in Twente beoogt te bevorderen (bruto Twents geluk) . Na vijf jaar houdt onafhankelijk voorzitter Boomkamp van de Board het voor gezien en het is aan Bijleveld de vaart er in te houden. Aan board in Twente.

 

Deel dit nieuws!