De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Behalve geldgebrek bij IJsbaan Twente nu ook vertrek Romme

Behalve geldgebrek bij IJsbaan Twente nu ook vertrek Romme

ENSCHEDE - Er pakken zich donkere wolken samen in de lucht boven de IJsbaan Twente. Veel gemeenten geven namelijk aan niet zomaar te willen betalen voor het behoud van  de regionale (Twentse) sportvoorziening, maar nu heeft manager Romme ook nog laten weten te vertrekken. Hij kiest voor een vertrek naar Brabant, om daar manager te worden van een ijsbaan én zwembad in Breda.

De futuristische ijshal in Enschede kampt al jaren met tekorten en het gemeentebestuur is onder aanvoering van wethouder Van den Berg naarstig bezig andere gemeenten te laten bijdragen aan de exploitatie, maar erg toeschietelijk zijn die vooralsnog zeker niet. En dat  zal er denkelijk niet beter op worden filiaalchef Romme heeft laten weten afscheid te nemen van de Enschedese ijsvloer...

Nog geen enkele van de veertien gemeenten heeft laten weten bij te willen naar rato te willen bijdragen. Het is wet- en portefeuillehouder Van den Berg nog niet gelukt een der andere gemeente over de streep te krijgen, laat staan dertien. Ooit kreeg Enschede in een Twentse deal de ijsbaan, Almelo een topsporthal ISPAA, Hengelo een moderne atletiekaccommodatie FBK Nijverdal zwembad Het Ravijn.

 

 

 

Deel dit nieuws!