De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo trekt 1,8 miljoen uit voor winkelcentrum Groot Driene

Hengelo trekt 1,8 miljoen uit voor winkelcentrum Groot Driene

HENGELO  - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hengelo wil voor de realisatie van de eerste fase, zijnde de parkeerterreinen en het wandelgebied rondom het winkelcentrum Groot Driene een uitvoeringskrediet beschikbaar stellen van 1.762.500 euro.

Het (parkeer)terrein rondom het winkelcentrum Groot Driene wordt opnieuw ingericht, meldt de gemeente. Het wandelgebied rondom dit winkelcentrum krijgt nieuwe bestrating. De looproutes van en naar Het Swafert en het gezondheidscentrum worden verbeterd, laat de gemeente weten.

Ter verbetering van de verkeersveiligheid komt er een aanpassing van de rotonde bij de Staringstraat. Als deze werkzaamheden zijn afgerond legt de gemeente een nieuwe rotonde aan op de hoek PC Hooftlaan en de Laan van Driene. Er komt een extra voetgangersoversteek in de PC Hooftlaan nabij het tankstation. Deze oversteek wordt ingericht met een midden-geleider, wat de snelheid zou verminderen. Bezijden het Schrijverspad, tussen Het Swafert en de nieuwe rotonde PC Hooftlaan, komt een voetpad voor een veilige verbinding tussen PC Hooftlaan en Het Swafert. De noordelijke aansluiting van de nieuwe rotonde wordt in eerste instantie alleen aangelegd naar het parkeerterrein. Voorts zal de gemeente Het milieueiland met afvalcontainers nabij Albert Heijn  verplaatsen we naar de kopse kant van de parkeerplaatsen, voor meer veiligheid.

 

Deel dit nieuws!