De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo wil niet in zelfde Ontplooij-spoor treden als Twenterand

Almelo wil niet in zelfde Ontplooij-spoor treden als Twenterand

ALMELO/TWENTERAND - In tegenstelling tot de gemeente Twenterand zal de gemeente Almelo geen eenmalige uitkering verstrekken aan voormalige medewerkers van Soweco, nu Ontplooij. Alleen de Partij Vrij Almelo en de Socialistische Partij hadden er vanavond oren naar en heel lang ook de ChristenUnie, maar die haakte uiteindelijk af.

Een overgrote meerderheid van raad volgde de redenering van burgemeester Gerritsen die de motie ontried omdat het zou indruisen tegen de mores volgens dewelke onderhandelingen over salarissen moeten gaan tussen werkgevers en werknemers, als het over salarissen bij overheden gaat, niet op gemeentelijk niveau, maar voor de 406 gemeenten.

Op voorspraak van Gemeente Belang Twenterand werd aan het Manitobaplein te Vriezenveen besloten om de in Twenterand werkzame voormalige SW-medewerkers een bonus uit te keren bij wijze van eenmalige geste. Dat voorbeeld wilden alleen PVA en SP steunen, de andere partijen niet. Het felst tegen was zegsman Pots van de PvdA in Tubbergen.

Een van de argumenten om het wel te doen was de opbrengst van de verkoop van het Soweco-complex aan de Plesmanweg:  zo’n tien miljoen. Het was voor  Hellendoorn reden het personeel met een cadeaubon te honoreren. Niet voor Almelo en evenmin voor Rijssen-Holten, Tubbergen en Wierden - die  zijn van gedane zaken die geen keer nemen.

 

Deel dit nieuws!