De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Arriva troeft Keolis af: concessie Twents busvervoer en treinlijn

Arriva troeft Keolis af: concessie Twents busvervoer en treinlijn

HENGELO – Het vervoersbedrijf Arriva neemt over een jaar, vanaf december 2023, het busvervoer in de regio Twente en het treinvervoer op de lijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal over. De offerte van Arriva kwam als beste uit de bus in vergelijking met die van het bedrijf Keolis, het bedrijf dat de concessie de afgelopen jaren had.

De nieuwe concessie biedt duurzaam en aantrekkelijk openbaar vervoer dat aansluit op de wensen en behoeften van reizigers. Het is een kortlopende concessie van maximaal vijf jaar. In deze periode wordt gewerkt aan verduurzaming van de treinverbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dit is het resultaat van de aanbesteding van de provincie Overijssel, waarbij Gelderland mede-concessieverlener is van de treinverbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.

Arriva krijgt hiermee ruim vijftig bus- en buurtbuslijnen en de treinverbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met de concessie is een subsidie van circa 27,5 miljoen euro per jaar gemoeid. Reizigersorganisatie zijn betrokken geweest bij het aanbestedingsproces. Zij brachten advies uit over de eisen die zijn gesteld.

Deel dit nieuws!