De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onderhoud en inventarisatie op begraaf- en gedenkplaats Hengelo

Onderhoud en inventarisatie op begraaf- en gedenkplaats Hengelo

HENGELO -De begraaf- en gedenkplaats aan de Oldenzaalsestraat te Hengelo, in gebruik genomen in 1910, vindt onderhoud en inventarisatie plaats. De laatste uitbreiding vond in 1984 plaats . Het kerkhof omspant tien hectare en telt ruim 8.700 graven. Ook zijn er as-bestemmingen, zoals een urnenkelder, een urnennis en een strooiveld. Elk jaar wordt een lichtjestocht gehouden ter nagedachtenis van overledenen die ter aarde zijn besteld zijn in het begraaf- en gedenkpark.

Op het oude gedeelte van de dodenakker is een groep vrijwilligers begonnen met het inventariseren  van de graven. Het doel van het project is om de historische graven in kaart brengen. Tot de werkzaamheden behoren onder meer het noteren van vak- en grafnummers, het vastleggen van de bouwkundige staat van een graf en de steensoort die is gebruikt. Belangrijk is de gebruikte lettersoort vast te leggen en te onderzoeken welk symbool op het graf staat.

Bovendien zijn van elk graf foto’s gemaakt zowel van de voor- als de achterkant. In eerste instantie richt het project zich op ruim vierduizend graven in het oude gedeelte van de begraafplaats.

Deel dit nieuws!