De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede krijgt drie miljoen van ministerie voor Eschmarkerveld

Enschede krijgt drie miljoen van ministerie voor Eschmarkerveld

ENSCHEDE – De gemeente Enschede kan van de rijksoverheid een bedrag van drie  miljoen euro tegemoet zien om vaart te kunnen maken  met de eerste fase van nieuwbouw op het Eschmarkerveld waar ruim 650 woningen in een gemengde wijk voor diverse doelgroepen zijn voorzien. Het gaat om een zogenoemde bouwimpuls om plannen van gemeenten tot uitvoering te brengen.

Eerder ontving Enschede al een bijdrage voor de woningbouw in Centrumkwadraat en Cromhoff. En dat is volgens wethouder Diepemaat hard nodig om enerzijds woningnood tegen te gaan en anderzijds extra ruimte te bieden om talent aan te trekken en vast te houden. ‘Dankzij dit bedrag is de realisatie van het Eschmarkerveld weer een stap dichterbij.’ De beoogde woonwijk Eschmarkerveld zal verijzen tussen Enschede en Glanerbrug, nabij het buitengebied en met een eigen treinstation, halverwege de binnenstad en de grens met Duitsland.

Het moet een gemêleerde wijk worden voor diverse doelgroepen: kopers en huurders, jongeren en ouderen, gezinnen en alleenstaanden en mensen die zorg nodig hebben. De inzet is erop gericht om de eerste woningen in 2025 op te leveren, onder voorbehoud van mogelijke vertraging door stikstofproblematiek.

 

 

Deel dit nieuws!