De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo Speld voor Ank LeNoble vanwege haar culturele verdiensten

Almelo Speld voor Ank LeNoble vanwege haar culturele verdiensten

ALMELO - De gemeente Almelo heeft actrice en cultuursnuiver Ank LeNoble, bij haar afscheid van het podium, de Almelo Speld  toegekend. Het eerbewijs werd haar hedenavond aangereikt door burgemeester Gerritsen tijdens een door LeNoble zelf aangerichte afscheidsvoorstelling met medewerking onder meer Gerard Alderliefste & Friends.

Dat gebeurde in de businessclub van de voetbalclub Heracles Almelo. De toekenning is geschied op grond van de verdiensten van LeNoble op het gebied van cultuur in Almelo. Haar bijdrage aan het Almelose en regionale kunst- en cultuurklimaat is stimulerend en werkt inspirerend op anderen, zo blijkt uit een toelichting van het gemeentebestuur.

LeNoble was tientallen jaren op tal van culturele fronten actief. Ze maakte jaren deel uit van stedelijke gezelschappen, waarvan met name Klein Almelo's Toneel letterlijk en figuurlijk tot de verbeelding sprak, maar ook de Theaterroute, haar betrokkenheid bij kunstprogramma's op de regionale televisie en haar inbreng in de Almelose debatclub De Keerkring.

 

Deel dit nieuws!