De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede opent een Stadsherberg en verwacht een kerstkindeke

Enschede opent een Stadsherberg en verwacht een kerstkindeke

ENSCHEDE -In het kader van de komende feestdagen wordt de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis omgetoverd in een Stadsherberg. Drie dagen lang - van woensdag tot en met vrijdag zijn er muzikale optredens, creatieve workshops en zogenoemde soepverhalen.

Nieuw dit jaar is de Biebboekenkast en het speciaal voor deze editie samengestelde Stadsherbergkoor. Dit koor trakteert het publiek op de muzikale voorstelling 'Het Nieuwe Kindje' van Willem Wilmink. Tijdens de Stadsherberg is de Burgerzaal van het stadhuis letterlijk ván de burgers.

Drie dagen lang is er live muziek en zang koren die christmascarols tot  kerstmuziek van singer-songwriters. En van klassieke ensembles tot bandjes die pop, folk en jazz spelen. Zo brengt The Beggars’ Clan authentieke Ierse folk, terwijl het Scando trio zich laat inspireren door Scandinavische folk.

Zoals altijd staat er ook jong talent op het bordes van de Burgerzaal. Dit jaar doet pianist en Kunstbende-talent Kasper Wezeman mee. Muzikale- en zangtalenten van de Podiumacademie Twente (ROC in Almelo) laten tevens van zich horen. Onder de naam No sheet brengen drie jonge muzikanten.

Het kinderkoor Singing Kids van Kaliber zingt de kerststerren van de hemel met liedjes van over de hele wereld. Nieuw dit jaar is een speciaal samengesteld Stadsherbergkoor dat 'Het Nieuwe Kindje' van Willem Wilmink gaat opvoeren.

Het koor, bestaat uit cliënten van Aveleijn, leden van het multicultureel koor Intervocaal en leden van het kinderkoor JM. Ze kwamen de afgelopen weken diverse keren samen en repeterden onder leiding van Diet Gerritsen het stuk waarbij Josef en Maria in de stal van de boerenfamilie Jonge Poerink neerstrijken. In én vol verwachting....

Deel dit nieuws!