De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meer ruimte voor productie op Technology Base in Enschede

Meer ruimte voor productie op Technology Base in Enschede

ENSCHEDE - Om hightechbedrijven meer de ruimte te geven heeft de gemeente Enschede het bestemmingsplan van Technology Base aangepast. Het biedt bedrijven letterlijk en figuurlijk ruimte om naast onderzoek en ontwikkeling ook op beperkte schaal te produceren op de Technology Base.

Dat is een bedrijventerrein op de voormalige Vliegbasis Twenthe. Hightechbedrijven kunnen er in een afgeschermde omgeving producten en systemen ontwikkelen en testen. Het produceren van innovatieve producten en systemen is tot nu toe alleen op kleine schaal mogelijk.

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in vestiging op Technology Base ervaren de beperking om alleen op kleine schaal te produceren als te beknellend. Daarom heeft de gebiedsorganisatie voor Technology Base aan de gemeente gevraagd meer productieruimte toe te staan.

Dit moet leiden tot vestiging van de gewenste hightech bedrijvigheid. In het vernieuwde bestemmingsplan is meer ruimte voor productie gebonden bedrijvigheid. Dit mag tot een oppervlakte van 8.500 vierkante meter. Belangrijke voorwaarde is dat dit gecombineerd wordt met zogenaamde R&D-activiteiten en dat het om bedrijvigheid gaat dat past binnen het profiel van Technology Base.

Deel dit nieuws!