De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Erepenning van Hengelo voor Thales voor honderd jaar hightech

Erepenning van Hengelo voor Thales voor honderd jaar hightech

HENGELO -  Bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Thales (voorheen Hollandse Signaalapparaten) heeft dit hightechbedrijf de erepenning van de gemeente Hengelo ontvangen. Uit handen van burgemeester Schelberg kreeg directeur in het gebouw aan de Havenweg Edelijn het kleinood aangereikt.

Precies honderd jaar geleden richtte Hazemeijer in Hengelo een fabriek voor zogeheten 'signaalapparaten' op. Vandaar de naam Hollandse Signaalapparaten, in de volksmond 'Holland Signaal' tijdens het kerstfeest voor het personeel. In 1922 werd NV Hazemeijers fabriek van Signaal apparaten opgericht.

Naar de wens van de Koninklijke Marine om de Hr. Ms. Sumatra (1926) en Hr. Ms. Java (1925) van vuurleiding te voorzien viel een Duits systeem, af dat vanwege het verdrag van Versailles niet meer geproduceerd mocht worden. Thales kwam tot stand via een constructie van de Koninklijke Marine, Siemens & Haiske en Hazemeijer. Daar kwam de voorloper van Thales Nederland tot stand. Het bedrijf is nu een spil in een keten van internationale partners en van voornamelijk MKB-bedrijven in de maakindustrie in Overijssel en daarbuiten.

Deel dit nieuws!