De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Huizen op grond voormalige garagebedrijven Oldenzaal/Nijverdal

Huizen op grond voormalige garagebedrijven Oldenzaal/Nijverdal

NIJVERDAL/OLDENZAAL – Naar de aard van de tijdgeest maken in Nijverdal en Oldenzaal kleinere garagebedrijven plaats voor woningbouw.  Aan de Boomcateweg te Nijverdal komt een woonpand met vijf appartementen en hetzelfde gebeurt aan de Overesweg te Oldenzaal.

Er verrijzen in Oldenzaal maximaal vijf vrijstaande woningen op verzoek van ECC-couture. Het voornemen is om de toekomstige woningen voor autoverkeer te ontsluiten op de Tankenbergweg en de bestaande ontsluiting op de Overesweg uitsluitend te gebruiken als fiets- en voetpad, wat een milieutechnische verbetering voor de omgeving wordt genoemd. Ook zou sprake van een vermindering van de milieubelasting door de sanering van een bedrijf en afname van destikstofdepositie op natura 2000-gebieden.

Het plan in Nijverdal van Ferro Investments behelst de bouw van appartementen op plek van autobedrijf Valk in Nijverdal en gaat uit van huurwoningen voor starters en jonge gezinnen. Ferro Investments uit Kesteren wil er een kleinschalig appartementencomplex met vijf woningen laten verrijzen.

Deel dit nieuws!