De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen investeert in maatschappelijk zelfredzaam welbevinden

Tubbergen investeert in maatschappelijk zelfredzaam welbevinden

TUBBERGEN - In de gemeente Tubbergen is een nieuwe subsidieregeling voor eigenaren van dorpshuizen, culturele instellingen, sportaccommodaties en ander maatschappelijk vastgoed. Zij kunnen geld krijgen om hun accommodaties toekomstbestendig te maken. In andere gemeenten bestaat dat al. Er is een bedrag van 420.000 euro beschikbaar, dat voor meerdere doeleinden worden aangewend.

Genoemd worden het verduurzamen van gebouwen, het inzetten op het behoud van vrijwilligers of de verbetering van toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Volgens wethouder Berning is de regeling hoe dan ook bestemd om alle inwoners zo lang mogelijk zelfstandig eigen afwegingen te kunnen maken. ‘We zien dat maatschappelijke accommodaties die daaraan bijdragen onder druk staan, doordat energieprijzen hard stijgen of men moeite heeft om voldoende vrijwilligers te vinden. Het gaat om plekken waar mensen elkaar ontmoeten, door bijvoorbeeld samen te sporten. Deze plekken zijn heel belangrijk om ergens fijn te kunnen wonen en leven. Als gemeente zetten we ons in om ze te behouden, zodat ze laagdrempelig toegankelijk zijn en behouden blijven voor de toekomst.'

In dat licht kunnen ook andere dorpshuizen, culturele instellingen en sportclubs een aanvraag doen. Zij kunnen het geld voor verschillende doelen gebruiken, waaronder verduurzaming.

Deel dit nieuws!