De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hanny Niessen neemt na twintig jaar weg bij Kunsthal Hof 88

Hanny Niessen neemt na twintig jaar weg bij Kunsthal Hof 88

ALMELO -  Na twintig jaar heeft (mede)oprichtster, bestuurslid en coördinator Hanny Niessen afscheid genomen van Kunsthal Hof 88 en Stichting Indigo in Almelo. Tijdens een kleinschalige en informele bijeenkomst met de vrijwilligers, bestuursleden en samenwerkingspartners is ze vertrokken  als 'moeder' en misschien wel redder van de kunsthal.

Niessen roerde zich toen zo'n twintig jaar geleden toen er de doem was van dreigende sluiting. Ze ging met haar kunstenzuster voorop  in de strijd voor de in heel cultureel Twente bekende schouwzaal. Niessen was betrokken bij negentig gratis te bezoeken exposities in de Kunsthal te Almelo bezijden het theater (en de concertzaal) Hof 88.

Desgevraagd geeft Niessen aan dat zij heeft genoten van al haar werkzaamheden voor Kunsthal Hof 88 maar dat er wel bepaalde dingen waren waar zij extra van genoot. Zo vond ze het essentieel om op atelierbezoek te gaan bij álle kunstenaars die exposeerden in Kunsthal Hof 88. 'Alleen dan manier leer je de kunstenaar en zijn werk goed kennen.' Ook de samenwerkingen met de Fundatie in Zwolle én de exposities met de jonge talentvolle kunstenaars die recent waren afgestudeerd aan de Kunstacademies in Enschede en Arnhem staan hoog op haar favorietenlijst.

Deel dit nieuws!