De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil zekerheid over ontplofbare oorlogsresten in bodem

Hengelo wil zekerheid over ontplofbare oorlogsresten in bodem

HENGELO -  Het college van burgemeester en wethouders te Hengelo heeft besloten dat voor het laten uitvoeren van werkzaamheden die plaatsvinden in verdachte gebieden of  gronden vooraf een 'projectgebonden risicoanalyse' dient te worden uitgevoerd. En indien nodig beheersmaatregelen in gang te trekken en de bestuurlijke verantwoordelijkheid ligt bij wethouder Bruggink.

Als gevolg van de oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog moet er in het centrum van de gemeente Hengelo nog steeds rekening worden gehouden met de (eventuele) aanwezigheid van ontplofbare oorlogsresten uit deze periode. Onlangs is aantal eerdere onderzoeken nader onderzocht en geanalyseerd.

Het doel is te komen tot een nauwkeuriger waarschijnlijkheidsuitspraak over de aanwezigheid van afwerpmunitie in het centrumgebied van Hengelo. De nieuwe door Expload opgestelde kaart is conform de richtlijnen uitgevoerd en volgens het college dekkend voor het centrum en spoorzone van de gemeente, zowel het openbare gebied, de particuliere terreinen alsook de  bedrijfsterreinen.

 

Deel dit nieuws!