De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede investeert elf miljoen in (verbetering) onderwijspanden

Enschede investeert elf miljoen in (verbetering) onderwijspanden

ENSCHEDE - De gemeente Enschede stelt volgend jaar zo'n elf miljoen euro beschikbaar voor onderwijshuisvesting, waarvan het overgrote deel ten behoeve van nieuwbouw en circa een half miljoen voor aanvragen die schoolbesturen hebben gedaan voor werkzaamheden of huurkosten.

Het krediet dat is beschikbaar voor de (ver)nieuwbouw van het Bonhoeffer College aan de Van der Waalslaan, het verduurzamen van het gebouw aan de Elferinksweg, voor de Vrije School Noorderkroon en voor de voorbereiding van de (ver-)nieuwbouw van het Stedelijk Lyceum Kottenpark.

Verder is er budget beschikbaar gesteld voor de betaling van de huur van school-/noodlokalen voor de basisscholen Alfonsusschool en het Zeggelt, en ook voor het herstel van constructiefouten van het dak bij basisschool Het Palet en voor brandveiligheidswerkzaamheden bij het Neon College. Het betreft aanvragen die al zijn gedaan en nu met dit collegebesluit ook zijn gehonoreerd.

Volgens wethouer Van Houdt van onderwijs dragen de investeringen bij aan onze ambitie om duurzame, energie neutrale en flexibele gebouwen te hebben die het onderwijsconcept van een school ondersteunen. De wethouder: 'Een goed gebouw is een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs.'

 

Deel dit nieuws!