De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw acht woningen op plek voormalig garagebedrijf in Almelo

Bouw acht woningen op plek voormalig garagebedrijf in Almelo

ALMELO - Er zullen op de plek aan De Savornin Lohmanstraat in Almelo acht woningen worden gebouwd op  een braakliggend terrein waar voorheen een garagebedrijf was gevestigd, vlak voor de ophaalbrug over het Overijssels Kanaal.

De gemeenteraad komt er  nog over te spreken, want er is een raadsbesluit nodig om de  situatie ter plekke te wijzigen. Tegen de geplande nieuwe situatie  is één zienswijze ingediend en dat heeft geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan. De raad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen door een regel op te nemen om maatregelen tegen trillinghinder plicht te stellen.

Het bedrijfsperceel aan de Bleskolksingel ter hoogte van de verbinding met de Burgemeester Schneiderssingel wordt verkocht. De bouw van een bedrijfspand op het perceel is op basis van het bestemmingsplan echter niet toegestaan. Om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken is een bestemmingsplan herziening noodzakelijk. Het college legt een voorstel van deze strekking voor aan de raad teneinde het bestemmingsplan te herzien en de kosten daarvan ten laste te laten komen van de koper van het perceel.

 

Deel dit nieuws!