De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo wil duizend woningen bouwen in Spoorzone van de stad

Almelo wil duizend woningen bouwen in Spoorzone van de stad

ALMELO - Het gemeentebestuur van Almelo wil in de zogenoemde Spoorzone de komende jaren flink aan de slag met een grootscheeps staaltje stadsvernieuwing. Het gaat om bij elkaar om de bouw van zo'n duizend woningen in het Stationsgebied te weten de wijken Kerkelanden, Westerdok en het bedrijventerrein Achter de Molen bij het Nieuwstraatkwartier.

Het is een gebied van 63 hectare. De Spoorzone ondergaat komende jaren een ingrijpende metamorfose. Met woningen, werkplekken en slimme mobiliteitsoplossingen krijgt dit gebied een enorme impuls. De Spoorzone is het gebied dat bestaat uit het Stationsgebied, Kerkelanden, het Westerdok en bedrijventerrein Achter de Molen (bij het Nieuwstraatkwartier). 

De gemeente wil het gebied nadrukkelijk verbinden met de binnenstad, via groen en het water. Er is dankzij strakke afspraken van de Twentse steden al 4,5 miljoen toegezegd van rijkswege. De subsidie is er volgens de gemeente mede gekomen dankzij constructief overleg met de andere Twentse steden en de provincie', aldus wethouder Maathuis van Almelo.

Deel dit nieuws!