De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Helllendoorn: focus op onderwijshuisvesting, onder meer in Daarle

Helllendoorn: focus op onderwijshuisvesting, onder meer in Daarle

DAARLE - De gemeente Hellendoorn worstelt met de vele wensen die er leven met betrekking tot onderscheiden gebouwen voor onderwijs in diverse kernen. In reactie op vragen van raadsfracties is het idee de vinger aan de pols te houden en de gemeenteraad op de hoogte. Een van de kwestieuze scholen is De Ark in Daarle, waarvoor  eerder al geld werd uitgetrokken, te weten zeven ton.

Het schoolbestuur legde toen een zelfde bedrag op tafel voor verduurzaming en vernieuwing. Een mogelijkheid is de school te huisvesten in het multifunctionele deel van het gebouw, dat bijna een kwart eeuw geleden voor het uit 1977 daterende schoolgebouw kwam te staan. De kosten zullen dan met  'slechts' 380.000 euro toenemen, waarvan de gemeente de helft zou moeten dokken: dus win-win.

Een voorstel dat vanavond voorbij kwam was ten behoeve van De Ark een combinatie de zoeken met de plannen voor de bouw van een multifunctionele accommodatie in Daarle. In de begrotingsdebatten kwam dit onlangs als een grote wens van het verenigingsleven van Daarle aan de orde. De nieuwe accommodatie kan op het sportveld komen, met daarnaast een nieuw sportveld, als de mane-schijnt.

Deel dit nieuws!