De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Euregio: nog tien miljoen voor elektrificatie spoor Twente-Münster

Euregio: nog tien miljoen voor elektrificatie spoor Twente-Münster

ENSCHEDE – De gemeente Enschede spant zich in voor elektrificatie van de spoorlijn naar Münster. Dat maakt het mogelijk de huidige dieseltreinen te vervangen door elektrische treinen. Dat zou niet alleen sneller zijn, maar ook milieuvriendelijker. De gemeente hoopt op substantieel geld van de provincie Overijssel en van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De kosten van de gewenste elektrificatie bedragen belopen tien miljoen euro.

Voor de provincie Overijssel is er ook een belang, want aan de Luttenbergstraat in Zwolle is een treinververbinding met Münster een grote wens. Dat zou namelijk ook een (extra) aanleiding kunnen zijn voor verdubbeling van het traject Wierden-Zwolle.

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is al bepaald dat alle spoortrajecten tot aan Gronau in 2028 zijn geëlektrificeerd. Dat betekent dat ook het laatste stukje tussen Gronau en Enschede voor die tijd aangepakt moet zijn, wil de grensoverschrijdende verbinding in stand blijven.

Voor honderd miljoen euro  zijn alle werkzaamheden (leidingen en koppelingen) in de Euregio op de klos te krijgen. Daarvan is nog tien miljoen benodigd. Het Tweede Kamerlid Minhas van de VVD spant zich in om een meerderheid te krijgen om dit bedrag geheel of gedeeltelijk beschikbaar te stellen.

Deel dit nieuws!