De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onduidelijkheid over haalbaarheid van 250 bungalows Rutbeek

Onduidelijkheid over haalbaarheid van 250 bungalows Rutbeek

ENSCHEDE – Het is nog maar de vraag of er 250 bungalows mogen worden gebouwd bij Het Rutbeek. De bouw kan namelijk zomaar op gespannen voet staan met de aangescherpte richtlijnen. De raadsfractie van D66 wil nu van het college van burgemeester en wethouders weten wat er vanwege de aangescherpte stikstofrichtlijnen nog wel mag en wat niet.

De gemeente Enschede stemt precies tien jaar geleden in met de bouw van 250 bungalows en een gebouw voor horeca- en saunavoorzieningen op recreatiepark Het Rutbeek bij het kerkdorp Boekelo. Ook de Regio Twente, eigenaar van het park, was enthousiast over het plan van de initiatiefnemers, waaronder Temmink Bouw en de Wierdense ontwikkelaar Kleinjan.

De realisering van het plan voor Wellness en Outdoor Ressort Boekelo zou een investering van om en nabij dertig miljoen euro vergen. De gemeente Enschede wees behalve op de toeristische versterking van het gebied ook op de injectie voor de werkgelegenheid. Gedacht werd op jaarbasis aan circa 125 arbeidsplaatsen, met bovendien behoud van natuurwaarden.

 

Deel dit nieuws!