De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA vraagt aandacht voor toename mondzorgmijders Enschede

PvdA vraagt aandacht voor toename mondzorgmijders Enschede

ENSCHEDE -  De raadsfractie van de PvdA te Enschede maakt zich ongerust over het mijden van 'mondzorg', waardoor er inwoners zouden zijn die met pijn en ontstekingen rondlopen. Het sociaalemocratische raadslid Hofman wil weten wat er mogelijk  is om pijn, schaamte, verminderde kwaliteit van leven en verminderde arbeidsproductiviteit te voorkómen.

Hofman stelt dat het Fonds Bijzondere Noden heeft dit jaar een groot deel van zijn geld uit heeft moeten uitgeven aan het dekken van tandartskosten. Het raadslid wil ook weten of het college bereid is volgend jaae meer geld voor minimapolissen uit te geven. 'Hoeveel geld is ervoor nodig om aanvullende mondzorg te verzekeren in alle pakketten?', wil het raadslid weten.

Ook wil Hofman weten of het college 'andere oplossingen 'ziet het om het mijden van mondzorg tegen te gaan?' En: 'Welke passende en duurzame oplossing heeft u voor ogen, wat gaat dit kosten en hoe gaat u dat organiseren? Jong geleerd is oud gedaan, weten we. In Amsterdam hebben ze nu besloten mondzorg aan te bieden aan kinderen bij het consultatiebureau.'

 

Deel dit nieuws!