De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Nauta voorzitter verenigde P10 van plattelandsgemeenten

 GOOR –  Het voorzitterschap van P10 voelt voor burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente als ‘een gedroomde baan’ die op haar weg kwam.  Ze volgt burgemeester Van Selm van Purmerend op als voorvrouw van de belangengroep van dertig plattelandsgemeenten. Overigens was de afgelopen tijd Hof van Twente-wethouder Scholten al waarnemend voorzitter.

 Nauta is negen burgemeester van Hof van Twente. Als lid van het Europees Comité van de Regio’s en de VNG-commissie Europa en Internationaal maakt ze zich hard om de stem van het platteland te laten horen in Europa. Nauta heef volgens een  persbericht een groot netwerk in Den Haag en Brussel dat ze wil inzetten voor de belangen van de P10.

Met organisaties als LTO, Vereniging Kleine kernen, Netwerk Platteland is P10 één van de organisaties die de plattelandsthema’s onder de aandacht brengt van diverse partijen. Gesprekspartners zijn onder andere VNG en diverse ministeries.  

P10 behartigt de gezamenlijke belangen van plattelandsgemeenten op diverse beleidsterreinen richting Den Haag, Brussel en Europa. Ook is P10 gesprekspartner voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en uiteenlopende belangen-  en netwerkorganisaties. De voorzitter heeft en houdt als richtingwijzer voor beleidsdoelstellingen een algemeen gesteunde en in alle gremia aanvaarde 'Agenda van het Platteland' voor ogen. In de regio Twente zijn ook Dinkelland, Tubbergen en Twentetand aangesloten. En sinds zeer kort heeft ook Dalfsen zich gemeld.

Deel dit nieuws!