De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland koopt grond in Deurningen voor bouw van woningen

Dinkelland koopt grond in Deurningen voor bouw van woningen

DEURNINGEN - De gemeente Dinkelland koopt de gemeente grond aan nabij de Kerkweg in het kerkdorp Deurningen. Daartoe is besloten teneinde  te voorzien in de toekomstige noodzaak om huizen te bouwen. In alle kernen van de uitgestrekte plattelandsgemeente Dinkelland klinkt de roep om huizen. Afgelopen week nog drong het CDA te Tilligte aan op woningbouw in Tilligte 

De gemeente laat nu weten het belangrijk te vinden dat er voldoende bouwkavels beschikbaar komen die aansluiten bij de behoefte van de inwoners. De bouwkavels van het plan Vierde Veld in Deurningen zijn allemaal uitgegeven. Om toch te kunnen voorzien in de lokale woningbouwbehoefte is het dus belangrijk dat er weer een toekomstige woningbouwlocatie voorhanden is.

Volgens wethouder Brand is dit een goede ontwikkeling voor Deurningen: 'De grote belangstelling voor het plan Vierde Veld zorgde ervoor dat we een aantal Deurningers moesten teleurstellen. Dankzij deze gronden nabij de Kerkweg kunnen we straks lokale woningzoekenden weer een bouwkavel aanbieden', aldus de wethouder.

Deel dit nieuws!