De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo komt over brug met sociale woningbouw in Hart van Zuid

Hengelo komt over brug met sociale woningbouw in Hart van Zuid

HENGELO -  De gemeenteraad van Hengelo is van links tot rechts enthousiast overeen deelplan voor sociale woningbouw in Hart van Zuid, waar het deelplan Hofmeijerij in voorziet. In overleg met bouwwethouder Gerrits zal de woningcorporatie Welbions er zo'n twintig huizen laten verrijzen. De gemeente Hengelo moet stevig bijspringen om het project financieel haalbaar te maken.

Alle fracties in de gemeenteraad gingen in jubeltermen sprekend akkoord met het bouwplan. Er is er nog één die voor obstructie kan zorgen en dat is, zo vertelde planeconoom Witvoet, een 'beschermde' eekhoorn die zich in het gebied prima thuis schijnt te voelen. De gemeenteraad vindt de mix van industriële historie en moderne woontoekomst zó goed het college dat ze er 460.000 euro bijzet.

 Er moet een wel vorstelijk bedrag de gemeente Hengelo op de plank komen voor de bouw van de grondgebonden 'Witvoetwoningen' in het plangebied waar vroeger Stork zijn imperium had. Er is een 'voorziening' van anderhalve ton nodig, die de gemeente op het zere been neemt. Het gewezen KMS -terrein maakt ook deel uit van het complex: grond voor parkeerplaatsen in de Hofmeijerij.

 

Deel dit nieuws!