De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Duurzaamheidslening Football Club Prinses Wilhelmina Enschede

Duurzaamheidslening Football Club Prinses Wilhelmina Enschede

ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders te Enschede heeft de Football Club Prinses Wilhelmina (EFC PW) een duurzaamheidslening verstrekt van 100.000 euro om de kantine aan de J.J. van Deinselaan in Enschede te verduurzamen. De club verhuist medio volgend jaar van de huidige plek op Diekman West naar een nieuwe plek op Diekman Oost.

Deze verhuizing vindt plaats ten behoeve van de clustering van sportparken en de plannen rondom de ontwikkeling van Topsport- en talentencampus op Diekman West. EFC PW verhuist naar de voormalige kantine van Zuid-Eschmarke. Dit gebouw is al geruime tijd niet meer in gebruik. Daarom wil EFC PW het gebouw eerst grondig opknappen en verduurzamen.

De verduurzaming heeft betrekking op het plaatsen van zonnepanelen, een nieuwe warmtepomp, vloer- en muurisolatie en het plaatsen van nieuwe kozijnen. Voor een deel van de investering vraagt EFC PW een duurzaamheidslening aan van 100.000 euro bij de gemeente. Volgens de huidige planning kan het pand in de zomer van volgend jaar worden opgeleverd.

Deel dit nieuws!