De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand wil snel een vangnetregeling voor lokale organisaties

Twenterand wil snel een vangnetregeling voor lokale organisaties

VRIEZENVEEN - Landelijk wordt er nog mee geworsteld, maar de gemeenteraad van Twenterand wil niet langer wachten en zo snel een vangnetregeling voor lokale organisaties die door de hoge energiekosten in de problemen (dreigen te) geraken. Op initiatief van GemeenteBelangen Twenterand, met steun van de gehele gemeenteraad, komt er een vangnetregeling voor organisaties, die vanwege hoge en toenemende energiekosten in de problemen (dreigen te) geraken.

De landelijke overheid heeft met betrekking tot energiekosten prijsplafonds ingesteld voor kleinverbruikers, die net als huishoudens ook gelden voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. Ook heeft de rijksoverheid besloten dat gemeenten vanaf het voorjaar van 2023 structureel extra middelen ontvangen om publieke en maatschappelijke voorzieningen te compenseren voor hoge kosten. Het is aan gemeenten aan welke voorzieningen ze dit geld willen besteden.

De gemeenteraad van Twenterand heeft het college opgedragen zo spoedig in kaart te brengen hoeveel organisaties zich gemeld hebben doordat ze in de problemen zijn gekomen of dreigen te komen vanwege de hoge energiekosten en welke organisaties in aanmerking kunnen komen voor compensatie. Voor hen moet het college vervolgens een vangnetregeling opstellen om aan te geven hoeveel geld er in totaal nodig is. Dit wordt later aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Deel dit nieuws!