De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nijverdal nadert de finale van de gewenste vernieuwing in centrum

Nijverdal nadert de finale van de gewenste vernieuwing in centrum

NIJVERDAL – De gemeente Hellendoorn gaat vaart maken het attractiever te maken van het centrum van Nijverdal om te winkelen, te wonen, te ondernemen en te verblijven. Er ligt na een aantal zogenoemde participatiebijeenkomsten een ontwerp van het college van burgemeester en wethouders. Het gaat over de inrichting van de Willem-Alexanderstraat, het Keizerserf en de Máximastraat. 

Het voorstel voor de herinrichting zal komende week (maandag) in de raadszaal aan snee komen. Na een aantal sessies met betrokkenen en belanghebbenden is een ontwerp aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft het ontwerp vastgesteld, dat nu in politiek vaarwater komt. Het moet nu uitgewerk tot een uitvoeringsplan dat kan worden aanbesteed.

De bedoeling is dat eind volgend jaar de uitvoering der werkzaamheden begonnen. Er is al veel voorwerk verricht in wat een slepend bestuurlijk proces kan worden genoemd vanwege uiteenlopende en soms botsende belangen, van onder meer bewoners, winkeliers en  vastgoedeigenaren Dat begon al onder de politieke regie van de inmiddels  van het politieke toneel verdwenen wethouder Overmeen.

Deel dit nieuws!