De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Toekomst van onderwijshuisvesting Haaksbergen uitgestippeld

Toekomst van onderwijshuisvesting Haaksbergen uitgestippeld

HAAKSBERGEN – Het college van burgemeester en wethouders in Haaksbergen wil betere onderwijshuisvesting voor de basisscholen in Buurse en Sint Isidorushoeve. 'We vinden het voor de leefbaarheid belangrijk dat de voorzieningen in de kleine kernen overeind blijven. Ook willen we opnieuw aan de slag met planvorming voor adequate huisvesting voor het Assink Lyceum in Haaksbergen', zegt wethouder Scholten.

De gemeente en schoolbesturen hebben M3V in beeld laten brengen wat de opgaven voor de komende jaren zijn. 'We hebben behoefte aan een doorkijkje naar de korte en middellange termijn.', aldus de wethouder Daarbij is rekening gehouden met zaken als toekomstige leerlingenaantallen en ruimtebehoefte, onderwijsvernieuwing en technische vereisten op het gebied van bijvoorbeeld klimaat en duurzaamheid.'

Er zijn momenteel elf basisscholen in de gemeente, met zo’n 1.740  leerlingen. Dat aantal stabiliseert zich de komende jaren naar 1.700. De school voor voorgezet onderwijs, het Assink Lyceum, heeft nu nog twee gebouwen in Haaksbergen. Het leerlingenaantal daalt. Van ongeveer 1.350 leerlingen die nu in Haaksbergen onderwijs volgen naar, volgens de prognoses, circa duizend over een jaar of drie.  

 

Deel dit nieuws!