De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Half miljoen euro voor bekende én nieuwe evenementen Enschede

Half miljoen euro voor bekende én nieuwe evenementen Enschede

ENSCHEDE -  Er komt een bedrag van 506.000,- beschikbaar voor evenementen die volgend jaar in Enschede zullen plaatsgrijpen. Dar heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten. De evenementen dragen volgens het college ‘in belangrijke mate bij aan een gevarieerd en bruisend cultureel aanbod’. Volgens cultuurwethouder Diepemaat is veelzijdig, voelt het vertrouwd en tóch is er volop ruimte voor vernieuwing.

Het gaat om een brede mix van populaire evenementen, zoals Koningsfestival en Grolsch Summersounds. Verbindende en ‘inclusieve evenementen’, zoals de Stadsherberg, het Balkonfestival en The Overkill Festival. Culturele evenementen zoals het Van Haag tot Wal Festival en de Museumnacht. Om het subsidiegeld eerlijk te verdelen zijn de ingediende aanvragen met elkaar vergeleken en getoetst aan de hand van de door de gemeenteraad vastgestelde criteria.

Er zijn vier nieuwe evenementen bijgekomen. Symphonic Broadway is een uniek en gratis toegankelijk concert van Phion in samenwerking met de Nederlandse Reisopera in de sfeer van een Broadway-show. De beroemdste nummers uit West Side Story, The Sound of Music, Cats en Les Misérables vullen het uitgebreide programma in symfonische klanken.

Enschede Lights Up is een twee kilometer lange lichtroute langs bijzondere lichtprojecties. Gratis en voor iedereen. Tijdens het Big Bang Buiten Festival brengt het Wilminktheater kinderen vanaf vier jaar in contact met muziek, theater, workshops en bijzondere installaties. Big Bang Festival is een internationale productie gesteund door de Europese Unie. Het festival vond afgelopen jaar in diverse Europese steden plaats zoals Antwerpen, Lissabon, Kopenhagen en Sevilla. Ook zal er een (gratis) buitenfestival plaatsvinden op het Wilminkplein.

Deel dit nieuws!