De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland dokt miljoen voor vijftien jaar gratis Openluchtmuseum

Dinkelland dokt miljoen voor vijftien jaar gratis Openluchtmuseum

OOTMARSUM -  De gemeente Dinkellland is bereid een miljoen euro bij te dragen aan de levensvatbaarheid van het Openluchtmuseum in Ootmarsum, onder de voorwaarde dat de schouwzalen in het museum nog nog tenminste vijftien jaar gratis toegankelijk te houden voor publiek. ‘We zien er absoluut niet tegenop', laat het bestuur weten.

Het Openluchtmuseum staat aan de rand van het centrum van Ootmarsum waar ooit de tuinen de havezathe Het Hoge Huys te Ootmarsum waren. Er zijn heden ten dage authentieke streekgebonden vakwerkgebouwen van toen te zie, op exposities, bij maquettes en gebruiksvoorwerpen. Ook zijn er demonstraties van oude ambachten, rondleidingen en sagenvertellingen.

Bij het Openlucht Museum in het authentieke molenhuisje is onlangs een authentieke papiermolen geplaatst waar bezoekers een kijkje kunnen nemen. Men ziet hoe vroeger papier werd gemaakt van lompen. De Drost van Twente die in de voormalige Commanderie Ootmarsum woonde, bezat in het natuurgebied het Springendal maar liefst vijfpapiermolens.

 

Deel dit nieuws!