De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal betaalt mee aan modernisering: Urban Hill in Hulsbeek

Oldenzaal betaalt mee aan modernisering: Urban Hill in Hulsbeek

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal krijgt in het recreatiegebied Het Hulsbeek een zogenoemde Urban Sports Hill, waarin een variatie aan stedelijke voorzieningen voor diverse disciplines kan worden
geïntegreerd. Het college van burgemeester en wethouders wil er maximaal 25.000  euro aan besteden. Dat is een kwart van het investeringsbudget.

Urban Sports wil op het Hulsbeek het gebied rondom de skatebaan verder ontwikkelen met ruimte voor moderne, nieuwe sportvoorzieningen zoals een pumptrack, calisthenicspark, freerunningpark en slacklining. Voor de gemeente Oldenzaal is meer bewegen een belangrijke pijler in het sportbeleid. Urban Sports maakt gebruik van de Europese subsidie LEADER om een deel van het uitgebreide plan te financieren.

Voor deze Europese subsidie is een gemeentelijke cofinanciering verplicht. Door de cofinanciering komen ook Europese en Overijsselse middelen vrij om ingezet te worden voor een de nieuwe sportvoorzieningen en helpt het mee de gemeente Oldenzaal mee om het buitengebied leefbaar te houden door sportieve activiteiten te stimuleren.

Deel dit nieuws!