De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo zet sein op groen voor membraanfabriek op HTSP-terrein

Hengelo zet sein op groen voor membraanfabriek op HTSP-terrein

HENGELO - Het bedrijf NX Filtration wil zich op het High Tech Systems Parc te Hengelo vestigen om er een membraanfabriek te kunnen vestigen. Deze membranen worden ingezet voor de zuivering van water overal ter wereld. Wat in de meeste zuiveringsinstallaties in meer stappen gebeurt, kan straks in Hengelo straks met één stap, zoals het uitfilteren van medicijnresten, pesticiden en PFAS.

Bovendien vergt deze technologie geen chemicaliën, en kost het minder energie. Voor de bedrijfsvoering heeft NX Filtration veel water nodig. Vestiging op het HTSP-terrein is een bewuste keuze geweest in verband met de ligging nabij het Twentekanaal. Inmiddels is de omgevingsvergunning voor de bouw van de fabriek verleend, ook de vergunning voor de aanleg van de weg is al verstrekt.

De behandeling van de vergunning voor de grondwateronttrekking, een cruciaal onderdeel voor bedrijfsvoering van NX Filtration, loopt momenteel. De provincie is het bevoegd gezag als het gaat om de vergunning voor de grondwateronttrekking en wacht nog op een advies van de gemeente Hengelo over de effecten van de grondwateronttrekking, waarna het proces formeel kan worden afgerond.

De vestiging van NX Filtration op het HTSP levert volgens het gemeentebestuur een belangrijke bijdrage aan de ambities voor een toptechnologische regio en is daarmee vanuit economisch oogpunt een meerwaarde voor de stad zijn. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld bij de afweging of de onzekerheden bij de grondwateronttrekking voldoende zijn meegewogen bij alle afwegingen.



Deel dit nieuws!