De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Windmolens in Weiteman reden gemeenten niks of minder te doen

Windmolens in Weiteman reden gemeenten niks of minder te doen

TUBBERGEN/HAAKSBERGEN-  De beoogde plaatsing van twaalf windmolens van zo'n 150 meter hoogte in de Weiteman, het 'lege' gebied tusssen tussen Geesteren, Vriezenveen en Almelo is voor andere gemeenten in de regio Twente aanleiding te zeggen dat de druk voorlopig wel van de ketel kan.

Zo liet de VVD in de gemeente Haaksbergen weten dat er in Haaksbergen wel even kan worden gewisseld van druk óp de ketel tot druk ván de ketel. Volgens de liberale woordvoerder Ebeling hoeft Haaksbergen niet langer een enorme haast te maken als het gaat om de plaatsing van 'joekels' gaat.

Andere partijen, onder aanvoering van D66, vinden dat het een verkeerd signaal zou zijn om 'op onze handen te gaan zitten' vanwege de komst van drie enorme windmolens in noordoost Twente omdat aan windenergie niet kan worden ontkomen en er snelheid nodig zou zijn in het 'participatieproces'.

Als dat gebeurt, kan een aanwijzing er een aanwijzing van de provincie komen en dan is er geen mogelijkheid meer invloed uit te oefenen op de besluitvorming. In dat geval kan het zijn dat Haaksbergen net als Enschede het gerede risico loopt om windturbines 'achter de deur geschoven' te krijgen.

 

Deel dit nieuws!