De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten op bres voor meer ambtenaren en sportbeoefening

Rijssen-Holten op bres voor meer ambtenaren en sportbeoefening

RIJSSEN/HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten denkt volgend jaar 22 nieuwe medewerkers aan te stellen. Dat liet wethouder Beens weten in de begrotingsvergadering. Het is volgens de wethouder een noodzakelijke ‘inhaalslag’ op basis van een ‘ambitieus coalitieakkoord’ en met ruggensteun’ van politiek leider Scheppink van de SGP. Daar is om en nabij twee-en een-half miljoen voor nodig. En de gemeenteraad gaf er zijn zegen aan.

Ook kreeg de gemeenteraad  te horen dat er ‘een lichte verbouwing van het gemeentehuis’ op stapel staat, wat naar de mening van Beens niet alleen nodig is vanwege de komst van 22 extra ambtenaren, maar en passant voerde hij ook aan dat het huidige Schip van Staat alweer twintig jaar geleden aan het Schild afmeerde  en dat het tijd wordt meer 'ruis en bruis'. Overigens noemde burgemeester Hofland, die volgend jaar na 33 raadsvergaderingen de ambtsketen inlevert, ter vergadering de raadszaal een theater.

De gemeenteraad besloot van de week onder meer ook tegemoet te komen aan de oproep van sportverenigingen om de tarieven van sportaccommodaties, zowel  velden als hallen niet te  verhogen met acht procent omdat dit betekent dat veel sporters  zich gedwongen zouden zien om het lidmaatschap van de vereniging op te zeggen.

Deel dit nieuws!