De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Samenwerking bedrijven Turfkade in Almelo dient omzet en milieu

Samenwerking bedrijven Turfkade in Almelo dient omzet en milieu

ALMELO – Ondernemers op bedrijventerrein Turfkade te Almelo hebben zich verenigd in de Ondernemersvereniging. De bedoeling is het ondernemersklimaat op bedrijventerrein Turfkade te verbeteren door meer samenwerking, waaronder de gezamenlijke afvalinzameling, beveiliging en het verbeteren van de kwaliteit en leefbaarheid.

Daarnaast richt de vereniging zich ook op netwerken, belangenbehartiging en kostenbesparing. Volgens voorzitter Hilbrink van Exprovorm kunnen bedrijven elkaar versterken door tot brede samenwerking te komen. 'We maken een begin om het bedrijventerrein te certificeren voor het Keurmerk Veilig Ondernemen, waardoor de veiligheid en uitstraling wordt vergroot. Tevens starten we met de collectieve inkoop van energie en afvalinzameling, hetgeen een besparing kan opleveren die wel tot 25 procent kan oplopen. De mogelijkheden voor collectieve beveiliging worden verder onderzocht.

Volgens wethouder Maathuis past dit in het streven naar schone, duurzame en veilige bedrijventerreinen voor medewerkers, bezoekers en ondernemers. 'De ondernemersvereniging Turfkade draagt daar positief aan bij. Derhalve juichen we dit initiatief toe en hebben we een bijdrage gedaan in de opstartfase.'

Deel dit nieuws!