De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo goed te pas met vijftien miljoen voor vijftienhonderd huizen

Hengelo goed te pas met vijftien miljoen voor vijftienhonderd huizen

HENGELO - De gemeente Hengelo ontvangt een bedrag van vijftien miljoen euro van de rijksoverheid voor de versnelde bouw van vijftienhonderd woningen in het stadshart en in Hart van Zuid. Om die versnelling mogelijk te maken is het nodig dat de bouwplekken bereikbaar zijn.

Hengelo heeft volgens de rijksoverheid aangetoond dat in Hart van Zuid en de binnenstad bereikbaarheids- en mobiliteitsmaatregelen nodig zijn om de woningbouw sneller uit te voeren. Voorwaarde daarbij is dat de helft van de woningen voldoende betaalbaar is en dat de bouw van de woningen binnen drie tot vijf jaar van stapel moet gaan.

In een reactie spreekt wethouder Gerrits ‘ontzettend blij’ te zijn ‘met deze forse subsidie’. En ook: ‘Het is een geweldige bijdrage en stimulans om in beide gebieden meer woningbouw en een goede bereikbaarheid te creëren. Het bouwen van meer en betaalbare woningen is en blijft een belangrijke opgave voor ons college de komende jaren.’ Om eraan toe te voegen dat het de ambitie schraagt om naar honderdduizend inwoners te groeien.

Het kabinet wil met de subsidies bereiken dat binnen nu en de komende vijf jaar in den lande circa 135.000 woningen worden gebouwd die goed bereikbaar zijn.

Deel dit nieuws!