De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na extra kosten bouw zwembad Almelo nu ook huiver in Enschede

Na extra kosten bouw zwembad Almelo nu ook huiver in Enschede

ENSCHEDE/ALMELO - De bouw van het nieuwe zwembad op Het Diekman te Enschede valt fors duurder uit dan gedacht. Dit heeft te maken met de fors gestegen kosten van de bouw en van de energievoorziening. De gemeenteraad ging ruim twee jaar geleden akkoord met een garantstelling van zeventien miljoen euro, plus een bijdrage van vijf ton van Sportaal.

Ook in Almelo pakt de bouw van een nieuw zwembad duurder uit dan aanvankelijk begroot. Het zou twintig miljoen euro gaan kosten maar door de stijgende prijzen van bouwmaterialen komt daar vijf miljoen euro bij, zo maakte wethouder Maathuis recent bekend, dus naar schatting een stijging van de kosten met 25 procent, ook hier komt het door extra bouw- en energiekosten.

Het gaat in Enschede om de bouw van een sportbad en een wedstrijdbad, want de raad schrapte eerder al een 'speelbad' voor peuters. Het wachten is nu op de uitkomst van de aanbesteding, want dan zal duidelijk zijn wat de daadwerkelijke kosten zullen zijn van de realisering van een van de grootste investeringen van de gemeente Enschede, en wat dat aan jaarlasten gaat betekenen.

Deel dit nieuws!