De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitbreiding en modernisering van 't Mölke in Notter-Zuna

Uitbreiding en modernisering van 't Mölke in Notter-Zuna

ZUNA/NOTTER – De ondernemer Van der Maat van het vakantiepark ‘t Mölke aan de Molendijk in Zuna/Notter wil dit recreatieterrein in noordelijke richting uitbreiden. De bedoeling is er boomhutten en maximaal zeventig recreatiewoningen te bouwen plus het omvormen van de bestaande insteekhaven aan de Regge. Ook wil Van der Maat er twee bedrijfswoningen ombouwen tot een groepsaccommodatie en op het kampeerterrein één nieuwe bedrijfswoning laten verrijzen.

De gemeente Wierden werkt mee, want ziet de plannen als een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het vakantieoord. Het gemeentelijk beleid is ingegeven door het streven naar versterking van de recreatieve sector. In dat verband wil Van der Maat dat het aantal toeristische overnachtingen aanzienlijk zal toenemen met 'een uitbreiding van verblijfrecreatieve mogelijkheden waarbij kwaliteit en diversificatie van het verblijfsrecreatief aanbod centraal staan’.

Tevens staat in de visie op vrijetijdseconomie dat de consument/recreant door eerder en/of elders opgedane ervaringen steeds bewuster en veeleisender wordt als het om vakantie gaat. Men stelt hogere eisen aan kwaliteit en variatie van voorzieningen. De ondernemer én de vakantiegasten willen meer variatie en kwaliteit. Voorbeelden hiervan zijn de plannen voor het beter bevaarbaar en beleefbaar maken van de Regge en het streven naar een toename van (regionale) toeristen.

Deel dit nieuws!