De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden gaat voor oppepper ten bate van Violenhoek en Kluinveen

Wierden gaat voor oppepper ten bate van Violenhoek en Kluinveen

WIERDEN - De gemeente Wierden wil het bedrijvengebied  Kluinveen en een deel van de Violenhoek 'bij de tijd' brengen. Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn de terreinen gedateerd qua aanzicht en uitstraling. Dit betekent meestal dat er een 'kwaliteitslag' op stapel staat en dat is wat wethouder Kortenhoeven beoogt.

Het gebied ligt op loopafstand van het station en het dorpscentrum De gemeente mikt onder meer op (combinaties van) kantoren, zakelijke dienstverlening, woningbouw en combinaties daarvan, maar ook voor klimaatadaptatie. De eerste stap is het in kaart brengen van de ruimte-vragen en –de belangen die in het gebied aan de orde zijn.

Er liggen veel belangen én mogelijkheden, variërend van complete herontwikkeling (woningbouw) tot een bedrijventerrein-nieuwe-stijl. Aan de Violenhoeksweg hebben gevestigde ondernemers al plannen, zoals de nieuwkomer Ter Morsche, de ondernemer van de exclusieve stoffenwinkel Samitex Stoffen en de onroerend goed-verzamelaar Holterman.

Deel dit nieuws!