De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Beoogd woongebied aan voet van Holterberg krijgt naam Enklaar

Beoogd woongebied aan voet van Holterberg krijgt naam Enklaar

HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten gaat het nieuwe woon- en flaneergebied op de plek van  de voormalige zuivelfabriek De Eendracht vernoemen naar de roemruchte burgemeester Enklaar die gedurende 33 jaar (van 1946 tot 1979 de ambtsketen droeg) zijn stempel drukte op al wat er gebeurde in het dorp aan bezijden het spoor aan de voet van de Holterberg.

Het terrein van de Waagweg wordt geëgaliseerd en er zal mettertijd een  woonwijk verrijzen. De planning voorziet in de bouw van woningen in allerlei soorten en maten, circa 150 in getal, zowel voor starters  als voor ouderen en bovendien zowel rijen, twee-onder-één-kappers als appartementen en vrijstaande woningen. Verder is er ruimte voor een commerciële ruimte.

Enklaar was burgemeester van Holten van 1946 tot 1979 en overleed dit jaar een kwart eeuw geleden te Holten in de gezegende leeftijd van op 83 jaar.  In zijn periode heeft hij zich onder meer ingezet voor noodhulp aan Holtenaren met oorlogsschade, grondaankoopen op de Holterberg voor de aanleg van de Canadese begraafplaats en de totstandkoming van De Waerdenborch.

Deel dit nieuws!