De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Jessica Heutink uit Nijverdal nu Ridder in Orde van Oranje Nassau

Jessica Heutink uit Nijverdal nu Ridder in Orde van Oranje Nassau

NIJVERDAL - Wegens haar niet aflatende inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren is Jessica Heutink vandaag in Nijverdal onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg de versierselen uit handen van burgemeester Eijbersen, die gewag maakte van haar bijdrage aan de lokale en internationale samenleving.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst bij Heutink Primair Onderwijs ter gelegenheid van het 111-jarig bestaan van het bedrijf. In 2021 bestond het bedrijf 110 jaar, maar toen werden festiviteiten afgelast wegens met de beperkingen in verband met corona.

Jessica is een kleindochter van de  grondvester van de Wierdense winkelier Reinier Willem Heutink, die schoolbenodigdheden verkocht. Zijn zoon Bertus maakte van de winkel een internationaal bedrijf en bouwde dat uit tot een werelwijd actief imperium, dat hij 21 jaar geleden overdroeg. Sindsdien staan Jessica en haar man Henk aan het roer van goede werken.

Het bedrijf verhuisde van Rijssen naar 't Lochter in Nijverdal. Jessica is zich meer en meer met sociaal-maatschappelijke projecten bezig gaan houden, met het accent op kinderen in achterstandssituaties en projecten als Vang je droom en Noest, maar ook op andere plekken in de wereld, onder de vlag van Humanitas met oog voor kunst en cultuur.

 

Deel dit nieuws!