De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begin woningbouw op grond Odink & Koenderink Haaksbergen

Begin woningbouw op grond Odink & Koenderink Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Er zal het komende jaar een begin worden gemaakt met de bouw van de eerste honderd woningen op het voormalige bedrijfsterrein Odink & Koenderink aan de Parallelweg in Holten. Het dertigduizend vierkante meter omspannende terrein is eigendom van het bouwbedrijf Ter Steege uit Rijssen. Dat liet wethouder Scholten in een vergadering van de gemeenteraad weten.

De eerstkomende jaren blijven de bedrijfsactiviteiten er gewoon doorgaan en verhuurt Ter Steege de panden. In de tussentijd werkt het bouwconcern aan de plannen voor de bouw. De plek tussen de Parallelweg en de Ruijterstraat ligt vlakbij scholen en tegenover het Museum Buurtspoor. In de gemeentelijke structuurvisie is de omzetting van dit bedrijfsterrein naar woongebied al opgenomen.

Ter Steege heeft ervaring met de bouw van nieuwe wijken in gebieden met historisch erfgoed, waaronder het plan De Bleekerij in Boekelo, aan het andere uiteinde van het Museum Buurtspoor. En momenteel vindt de afronding plaats van het Indiëgebied in Almelo. De bedoeling is omwonenden van het gebied te betrekken bij de inrichting en aanpak van de wijk die er fasegewijs zal ontstaan.

Deel dit nieuws!