De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Finale nadert voor de slag om winkel van de Aldi in Vriezenveen

Finale nadert voor de slag om winkel van de Aldi in Vriezenveen

VRIEZENVEEN – Het hangt van het oordeel van Raad van State af of er een nieuwe Aldi-supermarkt kan komen aan het Westeinde te Vriezenveen. De gemeente Twenterand is daar een warm voorstander van, maar vastgoedondernemer Bolte meent dat een nieuwe Aldi aan het Manitobaplein moet komen, en wel op de plek waarvan hij eigenaar is en waar nu nog de vervallen resten van  de voormalige Rabobank staan.

Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat nieuwbouw voor de Rabobank aan het Westeinde moet komen, onder meer vanwege ruimtelijke en verkeerstechnische redenen. En op de plek van het verkrotte Rabobankpand heeft de gemeente een plan laten maken voor de bouw van zo'n veertig zorgwoningen. 

Voorts vindt de gemeente dat een vestiging van de Aldi op het Westeinde daar een  sociale en economische boost zal geven. Een aantal vastgoedbezitters  is wel van mening dat de Aldi moet blijven zitten waar ze zit omdat bij een vertrek dit winkelcentrum met leegstand krijgt te maken en er bovendien huurinkomsten zullen wegvallen.

Deel dit nieuws!