De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergse raad worstelt met Kappen; betere prognose Assink

Haaksbergse raad worstelt met Kappen; betere prognose Assink

HAAKSBERGEN - De spreekwoordelijke  mist- en kruitdampen blijven boven De Kappen in Haaksbergen hangen, want het blijft ook na vanavond ongewis welke toekomst dit sociaal-cultureel gebouw in de Ster van Twente heeft. De gemeenteraad wist ook nu geen spijkers met koppen te slaan en kwam er niet uit welke kant het uit moet.

Weliswaar leeft breed de wens dat de maatschappelijke voorziening in de benen blijft, zowel het gebouw als de activiteiten, maar de kosten en met name de verdeling daarvan liggen zwaar op de politieke maag. Dat is een heikel punt, waarover ook de gemeenteraad zich niet voor het laatst heeft gesproken.

Dat geldt ook voor de toekomstige omvang en opbouw van de school Het Assink voor voortgezet onderwijs. De prognoses wat betreft het aantal leerlingen lopen nogal uit elkaar. Het is volgens wethouder Van Zwanenburg nog met geen mogelijkheid te becijferen, laat staan te voorspellen hoe dit zich de komende jaren zal gaan ontwikkelen.

Naar de mening van fractiechef Ten Voorde, net als Van Zwanenburg van het CDA, moet hoe dan ook worden geïnvesteer in een goede inhoudelijke school. Hij rekende voor dat nieuwbouw dertig miljoen vergt, wat volgens hem bij een afschrijving in veertig jaar een jaarlast betekent van zeven- en-een-halve ton.

Deel dit nieuws!