De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sporthal bij Noordik Vriezenveen geweigerd; alles op Het Midden

Sporthal bij Noordik Vriezenveen geweigerd; alles op Het Midden

VRIEZENVEEN – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand heeft de directie van de vestiging Vriezenveen van de school Het Noordik voor voortgezet onderwijs laten weten dat er géén nieuwe sportaccommodatie bij de school komt ter vervanging van de huidige sporthal De Stamper. Behalve de hal zouden ook gymtoestellen moeten worden afgekeurd.

Volgens het college bewijst de door Het Noordik ingediende bouwkundige rapportage dat  er geen directe noodzaak is aan een nieuwe hal en zou De Stamper in technisch opzicht aan de formele vereisten voor bewegingsonderwijs voldoen.

Voor het college weegt ook zwaar dat er in de boezem van het gemeentebestuur plannen leven die meerdere belangen kunnen dienen. In dat bestek spreekt het college ‘een bredere gebiedsontwikkeling’, met onder meer een nieuwe sportaccommodatie ter vervanging van de sportzaal aan de Krijgerstraat, sporthal De Stamper en de semipermanente sporthal.

Dat biedt brengt het oordeel van het college ook andere wensen binnen handbereik, waaronder de ontsluiting van het wegennet, zoals de aanleg van een zuidelijke rondweg en onderzoek naar woningbouw. In dat kader wordt momenteel een ‘Gebiedsvisie sportpark het Midden’ voorbereid.

Deel dit nieuws!