De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan verpleeghuiszorg van de baan op plek oude school Wierden

Plan verpleeghuiszorg van de baan op plek oude school Wierden

WIERDEN - De verrijzenis van een gebouw voor verpleeghuiszorg op de plek aan de Wilhelminastraat, waar ooit de Gereformeerde School stond en later het politiebureau is van de baan. Daartoe hebben zorgaanbieder Carintreggeland en de woningcorporatie Reggewoon dezer dagen besloten.

Het plan om 24 plekken verpleeghuiszorg te creëren voor cliënten van Carintreggeland is geskipt doordat vanwege nieuwe plannen/inzichten van minister Helder de uitbreiding van verpleeghuisplekken van tafel gaat. Minister Helder zet in op verpleegzorg thuis en het scheiden van wonen en zorg.

Het gaat om mensen die zorg en behandeling nodig hebben bij een chronische lichamelijke aandoening Helder zet in op verpleegzorg thuis en het scheiden van wonen en zorg, want dat zou niet alleen efficiënter zijn en goedkoper.

Volgens manager Stamsnijder van Carintreggeland is het jammer dat de beoogde nieuwbouw náást  zorgcentrum De Botterhof van de baan is. Reggewoon is eigenaar van de grond en gaat zich buigen over alternatieven voor deze plek.

 

Deel dit nieuws!