De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten is toe aan nieuwe burgemeester en poneert wensen

Rijssen-Holten is toe aan nieuwe burgemeester en poneert wensen

RIJSSEN/HOLTEN -  Van de twintig sollicitanten naar het burgermeesterschap van de gemeente Rijssen-Holten verwacht  de gemeenteraad dat er een harde werker aantreedt met betrokkenheid bij stad en land, waarbij de oriëntatie niet alleen op de regio Twente gericht moet zijn, maar ook op Salland, zeker tot en met Deventer.

Tijdens eenvergaderinng met commissaris des konings Heidema werd ook benadrukt dat de sollicitant die een rechtstreekse verbinding met Grolsch bij voorbaat uit de boot is gevallen en SGP-fractiechef Scheppink liet voor de zekerheid weten Rijssen-Holten met zijn 38.000 inwoners een dienstwoning noch een dienstauto aanbiedt.

Van de toekomstige burgemeester verwacht de gemeenteraad dat hij, of bij verrassing een zij, want er  één van de twintig reflectanten een vrouw, minimaal één periode de ambtsketen van Rijssen-Holten draagt.  Dat zegt trouwens niks over Rijssen-Holten, want ook/zelfs in Enschede was er maar één vrouw-met-belangstelling.

Volgens de commissaris van de koning komt hij na een eigen selectie en rekening houdend met de bemerkingen van de gemeenteraad met een aantal kandidaten die zijns bedunkens geschikt zijn. Het streven is  dat de nieuwe burgemeester van Rijssen-Holten komen voorjaar, denkelijk in maart, kan worden geïmaugureerd. 

 

Deel dit nieuws!